Vesela Motika, partner za ulaganja u visokotehnološku primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

by Sergej Lugovic

Temeljem godina rada na istraživanju novih tehnologija koje se mogu primijeniti u suvremenoj primarnoj proizvodnji, slobodni smo predstaviti popis tehnologija i usluga koje nudimo.

S obzirom da je objavljen Natječaj za provedbu intervencije 73.10. Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju (https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/objavljen-natjecaj-za-provedbu-intervencije-73-10-potpora-za-ulaganja-u-primarnu-poljoprivrednu-proizvodnju/6585), vjerujemo da možemo ponuditi rješenja koja će pridonijeti njezinom unapređenju.

Većinu tehnologija možete pregledati u našem novom izložbenom prostoru, a spremni smo surađivati u procesu prijave za sredstva iz ovog poziva.

Na traktoru prema budućnosti => do ove transformacije dijeli vas samo jedan korak - pošaljite e-mail na stjepan@veselamotika.com


Profesionalna LED svjetla za uzgoj:

Osjetite efikasnost naših profesionalnih LED svjetala koja osvjetljavaju vaše unutarnje i vanjske projekte uzgoja bilja. Idealna su za postavljanje vertikalnih farmi i staklenika, pružajući optimalne spektralne valne duljine za poboljšanje rasta usjeva, osiguravajući produktivnost tijekom cijele godine.


Vodeći NFT sustavi na tržištu:

Podignite svoje iskustvo u poljoprivredi s našim NFT (Nutrient Film Technique) rješenjem. Ne samo da pružamo tehničku podršku najviše kvalitete, već osiguravamo i besprijekorno provođenje, preciznu gnojidbu i naprednu automatizaciju. Doživite učinkovitost i optimizaciju prinosa kao nikada prije temeljenu na već implementiranim projektima diljem EU.


Aeroponički tornjevi za uzgoj:

Dosegnite nove visine produktivnosti u poljoprivredi s našim aeroponičkim tornjevima. Ovi inovativni toranj koristi hranjivu maglu kako bi nahranio usjeve, potičući ubrzan rast i maksimizirajući iskorištavanje prostora. Naši tornjevi su konstruirani za pouzdanost, osiguravajući održivo i produktivno iskustvo u poljoprivredi.


Precizni sustavi za navodnjavanje:

Povećajte učinkovitost vaših polja s našim prilagođenim sustavima za navodnjavanje. Fokusirani na učinkovitost potrošnje vode, naša rješenja optimiziraju korištenje resursa, osiguravajući da usjevi dobiju točnu količinu vode potrebnu za snažan rast.


Vertikalni uzgojni sustav - Kostya:

Revolucionizirajte svoje metode uzgoja s Kostya, našim vertikalnim uzgojnim sustavom. Sposoban podržati uzgoj 360 posuda promjera 9 cm ili 1540 sadnica na svega 0,57m2 prostora. Kostya se ponosi nevjerojatnom energetskom učinkovitošću, s potrošnjom LED svjetla manje od 240 vata. Iskusite kompaktnu, ali visokoprinosnu poljoprivrednu aplikaciju vertikalnog uzgoja..


Soilless Vertikalni Hidroponski Sustav:

Javite se kako bi pogledali visokoučinkoviti soilless vertikalni hidroponski sustav za uzgoj povrća, sadnica, bilja, cvijeća ili drugih biljaka. U jednom ciklusu na 1.2 m², ovaj inovativni sustav može primiti do 3600 sadnica ili biljaka, pružajući učinkovito i prostorno uštedno rješenje za vaše poljoprivredne potrebe.


Daljinsko očitavanje putem satelita:

Iskoristite moć satelitske tehnologije kako biste stekli duboke uvide u vaš poljoprivredni krajolik. Rješenja daljinskog očitavanja putem satelita razvijena u suradnji s partnerima pružaju detaljne informacije o parametrima poput nagiba, vlažnosti tla i drugih ključnih poljoprivrednih pokazatelja, omogućujući informirano donošenje odluka za optimalno korištenje zemlje.


Mikrobiologija za poboljšanje tla:

Unaprijedite zdravlje svojeg tla s našim mikrobiološkim rješenjima. Prilagođene za poboljšanje tla, naše mikrobiološke usluge promiču plodnost i održivost, stvarajući optimalno okruženje za prosperitet vaših usjeva te uštedu vode te prihrane bilja.


Visokotehnološka biotehnička rješenja:

Zagrlite budućnost poljoprivrede s našim prilagođenim biostimulatorima. Naša biotehnička rješenja obuhvaćaju širok spektar primjena, lako se prilagođavajući raznovrsnim projektima i pružajući ciljanu podršku za poboljšane prinose.


Profesionalne kadice za aplikacije Ebb and Flow:

Podignite svoje radnje u staklenicima s našim profesionalnim ladicama dizajniranim za aplikacije Ebb and Flow. Doživite besprijekornu kontrolu prehrane biljaka i navodnjavanja, optimizirajući uvjete uzgoja unutar staklenika za izvrsne prinose usjeva.


Cleverville - Digitalna platforma za kratke opskrbne lance hranom:

Optimizirajte svoje kratke lančane opskrbe hranom s Clevervilleom, našom digitalnom platformom za plug-and-play. Od upravljanja kooperativama do planiranja rute i dokumentacije u skladu s lokalnim zakonima, Cleverville pojednostavljuje logistiku za grupe poljoprivrednika, osiguravajući besprijekornu suradnju.


Obrazovni programi:

Budite korak ispred u poljoprivredi s našim prilagođenim obrazovnim programima. Bilo da se radi o općim ili prilagođenim programima, ovi programi istražuju najnovije tehnologije i alate u poljoprivredi, opremajući poljoprivrednike znanjem potrebnim za uspjeh u 21. stoljeću.


Razvoj i evaluacija projekta:

Od razvoja projekta i tehničke dokumentacije do procjene rizika i evaluacije povrata investicije, naši stručnjaci vode vas kroz svaku fazu vaših poljoprivrednih poduhvata, osiguravajući uspjeh i održivost.


Dizajn i implementacija sustava uzgoja:

Angažirajte se s našim stručnjacima za dizajniranje i implementaciju sustava uzgoja koji obuhvaćaju unutarnje, plasteničke i vanjske okoline. Naša rješenja uključuju različite suvremene tehnologije, osiguravajući učinkovite i visokoprinosne poljoprivredne prakse.


Rješenja obnovljive energije:

Istražite održivu poljoprivredu s našim dizajnom i implementacijom rješenja obnovljive energije. Od solarnih do vjetrovnih rješenja, prilagođavamo se vašim specifičnim potrebama farme, promičući ekološki prihvatljive prakse i smanjujući ovisnost o tradicionalnim izvorima energije.


Napredna rješenja za prikupljanje kišnice:

Iskoristite naša napredna i ekonomična rješenja za prikupljanje kišnice. Razvili smo jedan od najučinkovitijih sustava za prikupljanje kišnice, pružajući održiv izvor vode za vaše poljoprivredne potrebe i smanjujući ovisnost o vanjskim izvorima vode.


Agrovoltaics Turnkey Solutions:

Partnerirajte s nama za agrovoltaic, inovativni sustav koji kombinira poljoprivredu i solarne energije. Uživajte u prednostima poput povećane učinkovitosti korištenja zemljišta, povećanog prinosa usjeva i ekonomske proizvodnje energije. Iskoristite snagu sunca dok obrađujete svoje zemljište, stvarajući sinergijski i održivi pristup poljoprivredi.