O nama

Vjerujemo da se hrana mora proizvoditi što bliže mjestu gdje se konzumira te da ozelenjavanje urbanih sredina utječe na kvalitetu života.

Kroz istraživački rad kontinuirano usavršavamo sustave koje nudimo na tržištu. Sve sustave možete pogledati u živo u našem laboratoriju u Zagrebu.

Ako ste klasični nezavisni farmer, restoran, dućan hrane, bavite se uzgojem sadnica, arhitekt, urbani planer teželite ozeleniti vaše privatne ili poslovne prostore sigurni smo da možemo zajedno pronaći odgovarajuće rješenje temeljeno na zelenim tehnologijama.

Uzgajati jestivo bilje u centru Zagreba čini se kao nemoguća misija, no upravo ovdje, u samom centru Zagreba, na Kvaternikovom trgu, Vesela motika uspješno uzgaja bilje poštujući ekološke principe.


˝Tehnologija je sve naprednija i jeftinija, a hrana sve lošija i skuplja, što je pošlo po krivu?˝

Koristeći inovativne tehnologije kao što su: vertikalan raspored bilja, precizna te preventivna metoda uzgoja, uzgoj po narudžbi itd stvaraju zaokruženu cjelinu našeg tzv ˝living lab-a˝. Sjeme koje se koristi za uzgoj je ekološkog podrijetla kao i preparati za ishranu i zaštitu bilja. S obzirom da se ponuda bilja stvara prema zahtjevima potražnje, Vesela Motika funkcionira prema principima održivosti: malen ekološki otisak, smanjena količina otpada i transportni troškovi, suradnja sa vrtlarima oko razmjene komposta i sjemena, itd.

Glavne zvijezde uzgoja Vesele Motike su začinsko bilje, mladi izdanci jestivog bilja tzv microgreens te baby leaf salate koje se kombiniraju u zanimljive i cjelovite salate pod imenom ‘Munjara’, nazvanoj prem prvoj tvornici električne energije u Zagrebu. 

Pored samog bilja za prodaju, Vesela motika nudi i prvi hrvatski sustav za kućni uzgoj bilja pod nazivom ˝Mangon˝ koji sadrži cjelovitu mini farmu kapaciteta 18 teglica promjera 9cm te 6 besplatnih nadopuna (6 x 18).

Vesela motika sa svojim suradnicima nudi i zelena rješenja za urbane prostore (zidovi, krovovi, interijeri), te dizajn i implementaciju hobby i profesionalnih vrtova.