Proljetna microgreens salata s falafelom

by Sergej Lugovic

Jednostavna i učinkovita zdrava salata po receptu kolegice

Korak 1: Očistite mikrozelenje, zelenu salatu, operite mrkvu i stavite kuhati slanutak 20tak min. Obožavam Alnaturinu smjesu za falafel koju koristim kad god nemam vremena za napraviti ga sama. Samo slijedite upute na pakiranju. 

Korak 2:Napravite Alnaturinu smjesu za falafel i pustite da malo "odmara". Dok se slanutak kuha, ogulite mrkvu, narežite zelenu salatu ( kristalku ) na trake, mikrozelenju malo podrežite peteljke. Pripremila sam avokado i bučine te maslinovo ulje kojim ću začiniti salatu.

Korak 3:Zelenu salatu i mikrozelenje postavite na ravne velike tanjure, to je baza jela. Posolite salatu, iscijedite malo limuna, oblikujte kuglice falafela od smjese i sklonite slanutak sa štednjaka kad je kuhan. Izrežite mrkvu.

Korak 4:


Na kraju stavite maslinovog i bučinog ulja na salatu. Stavite  pržiti kuglice falafela u tavu s uljem na cca 7 min dok ne porumene sa svih strana. Na tanjur krenite slagati redom štapiće mrkve, par žlica kuhanog slanutka, ogulite avokado i izrežite na tanke ploške. Preko ploški avokada ja sam stavila himalajske soli, čilija, češnjaka u prahu i par kapi limunovog soka.

Korak 5:


Na već pripremljenu salatu posložite falafel kuglice i to je to! Uživajte u extra zdravoj fitness salatici! Dobar tek!